Door ENW uitgebrachte adviezen
Zoeken in de index
Resultaten
Aan directoraat-generaal Water.
Het ENW is gevraagd de resultaten te beoordelen van de studie naar de kansrijkheid van compartimentering als strategie om de gevolgen van een mogelijke overstroming te beperken en om advies te geven over de betekenis van de uitkomsten van deze studie voor het toekomstige waterveiligheidsbeleid.
Aan directoraat-generaal Water.
DG Water heeft het ENW gevraagd om advies over het toekomstige waterveiligheidsbeleid in de vorm van twee korte notities met (1) een beschrijving van de criteria voor de kwaliteitstoets en (2) een advies over de overstap van overschrijdingskans naar overstromingskans.
Aan directoraat-generaal Water.
In dit advies spreekt het ENW zijn bezorgdheid uit over de toepassing van het artikel 6d die onder strikte voorwaarden de mogelijkheid biedt om niet-riviergebonden activiteiten in het gebied waar het meest strikte stroomvoerend regime geldt van de beleidslijn.
Aan de Deltacommissie (Staatscommissie Duurzame Kustontwikkeling).
Aan directoraat-generaal Water.
Ter voorbereiding van de herziening van het besluit Rijksrivieren heeft Rijkwaterstaat Limburg berekeningen gedaan voor de onbedijkte Maas op basis waarvan voorstellen zijn gedaan voor wijziging van onder andere het rivierbed.
Aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.
De provincie Noord-Holland heeft gevraagd naar de effectiviteit van het nemen van tijdelijke maatregelen voor de HB&PZ. Omdat de situatie niet is veranderd heeft het ENW zijn eerdere standpunt in deze zaak herhaald.
Aan directoraat-generaal Water.
Door diverse partijen wordt nagedacht over het verzekeren bij private verzekeraars van materiële schade in binnendijks gelegen gebieden in geval van een grote overstroming. Dit zou helpen burgers meer bewust te maken van het overstromingsrisico in hun woonplaats.
Aan directoraat-generaal Water.
In het INSIDE-project zijn drie nieuwe technieken voor dijkversterking onderzocht: de dijkdeuvel, dijkvernageling en Mixed in place (MIP). Het ENW is van mening dat het uitgevoerde onderzoek heeft aangetoond dat de drie technieken effectieve dijkversterkingmethodes zijn, in het bijzonder op die plaatsen waar macrostabiliteit van het binnentalud en ruimtegebrek een probleem zijn.
Aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.
De Taskforce Management Overstromingen is opgezet om voorbereid te zijn op een grote overstroming. Hierbij wordt uitgegaan van de zogenaamde ‘veiligheidsketen’ waarbij naast preventie ook repressie van belang wordt geacht om de veiligheid te waarborgen.
Aan de Gelderse Milieufederatie.
Naar aanleiding van een brief van de Gelderse Milieufederatie over de invulling van Robuust Ontwerpen in de Leidraad Rivieren heeft het ENW zijn opvatting over de invulling van dit begrip nader uiteengezet. Het concept van Robuust Ontwerpen dient breder te worden opgevat dan een extra dijkversterking.