Aan directoraat-generaal Water en Bodem.
Het onderzoek Kustgenese 2.0 heeft waardevolle verdiepende kennis opgeleverd en is doorvertaald in een duidelijk en goed onderbouwd beleidsadvies.
Aan Waterschap Scheldestromen.
De waterveiligheid is volgens het ENW voldoende geborgd, mits de prestatie van het kunstwerk blijvend wordt gemonitord en de faalkansanalyses daarop worden aangepast.
Aan Waterschap Aa en Maas en het Hoogwaterbeschermingsprogramma.
Voor het dijkversterkingsproject Ravenstein-Lith ('Meanderende Maas') is onderzocht hoe geohydrologische informatie en modellen gebruikt kunnen worden om stijghoogtes beter in te schatten om zo de pipingopgave nauwkeuriger te kunnen bepalen.
Aan Waterschap Limburg.
Het ENW is gevraagd advies uit te brengen over de toepassing van het Shields-Darcymodel voor piping zowel voor Limburg als landelijk voor het beoordelen en ontwerpen.
Aan directoraat-generaal Water en Bodem en het Hoogwaterbeschermingsprogramma.
Het ENW stelt voor zes cases uit geplande HWBP-projecten te omarmen en voor elk een organisatie aan te wijzen die het voortouw neemt in de doorontwikkeling van een meet- en monitoringprogramma.
Aan de deltacommissaris.
HKV lijn in water heeft voor de provincie Limburg verschillende alternatieven voor de huidige normen in de Maasvallei verkend. De deltacommissaris verzocht het ENW de inhoudelijke uitgangspunten van het HKV-rapport tegen het licht te houden en daarnaast twee aanvullende vragen te beantwoorden.
Het ENW adviseert gevraagd en ongevraagd overheden in Nederland met een taak binnen de waterveiligheid.
Aan Waterschap Limburg.
De resultaten van onderzoek in de Deltagoot naar de sterkte van glaspanelen als waterkering zijn aan het ENW voorgelegd. De algemene indruk is zonder meer positief.
Aan Waterschap Rivierenland en Projectoverstijgende Verkenning Piping.
Het ENW is van mening dat de drempel voor het opzetten van een meetnet door deze Handreiking verlaagd is. Het is een gestructureerd en praktisch opgezet document.
Bij dit advies hoort de Achtergrondrapportage Naar geloofwaardige overstromingskansen (pdf, 751 kB).
Aan directoraat-generaal Water en Bodem.
Het ENW is gevraagd te adviseren welke elementen belangrijk zijn om op korte en middellange termijn op te pakken om de processen en instrumenten voor het beoordelen en ontwerpen te verbeteren.