Door ENW uitgebrachte adviezen
Zoeken in de index
Resultaten
Aan Directoraat-Generaal Ruimte en Water.
Het onderwerp Bewezen Sterkte staat al langer op de agenda van het ENW. Door DGRW en Rijkswaterstaat wordt in nauwe samenwerking met Deltares en enkele beheerders gewerkt aan het ontwikkelen van een praktisch toepasbare methode, in eerste instantie gericht op het meenemen overleefde belastingen bij macrostabiliteitsanalyses.
Aan Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, 10 maart 2017
Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft het ENW om advies gevraagd over het beter benutten van actuele sterkte van de dijken gelegen langs de Hollandse IJssel aan de Krimpenerwaardzijde tussen Gouda en Krimpen aan den IJssel.
Aan Directoraat-generaal Ruimte en Water.
In oktober 2016 heeft DGRW het ENW om advies gevraagd met betrekking tot de bijdrage van rivierverruiming aan de robuustheid van het riviersysteem, dit in het kader van de Lange Termijn Ambitie Rivieren.
Aan Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving.
Aangezien met de komst van de overstromingskans het ‘maatgevend hoogwater’ is komen te vervallen, heeft Rijkswaterstaat een alternatief nodig om haar taken als rivierbeheerder doelmatig te blijven uitvoeren. De nieuwe ‘hoogwaterreferentie’ brengt met een relatief eenvoudige methode de effecten van kleine ingrepen op de waterstanden in de as van de rivier in beeld.
Aan POV-Macrostabiliteit.
De Projectoverstijgende Verkenning (POV) Macrostabiliteit heeft het ENW advies gevraagd over de toepassing van een nieuwe dijkvernagelingsmethode, de JLD-dijkstabilisator. Het ENW vindt het een goede zaak dat nu wordt gewerkt aan de volgende fase van deze innovatie: de stap van de conceptuele fase naar die van geaccepteerde techniek.
Aan directoraat-generaal Ruimte en Water.
Het directoraat-generaal Ruimte en Water (DGRW) heeft het ENW advies gevraagd over de aanpassing van de methodiek en de resultaten voor de berekening van de kostenreductie op dijkversterking door rivierverruiming, zowel voor de korte als de lange termijn. Hoofdvraag is of de methode betrouwbaar genoeg is om kostenreductie voor rivierverruiming mee te bepalen.
Aan directoraat-generaal Ruimte en Water.
Aan Waterschap Peel en Maasvallei.
Waterschap Peel en Maasvallei heeft advies gevraagd over de toepassing van glas als waterkerend element in dijkversterkingsprojecten langs de Maas. Glazen panelen zullen de demontabele keringen vervangen. Het ENW is zeer positief over het feit dat het waterschap deze innovatie voor waterkeringen onderzoekt en heeft waardering voor de technisch-inhoudelijke kwaliteit van het aangeboden rapport.
Aan POV-Macrostabiliteit.
De PoV-Macrostabiliteit heeft het ENW advies gevraagd over drie mogelijke quick wins in het ontwerp van stabiliteitsschermen specifiek voor de dijkversterkingsprojecten Capelle-Moordrecht en Verbetering IJsseldijk Gouda. Het ENW kan zich wat betreft het gebruik van materiaalfactoren vinden in de voorgestelde wijziging van de volgorde van berekening.
Aan Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft het ENW advies gevraagd over de toegepaste methodiek voor het afleiden van de hydraulische ontwerprandvoorwaarden en de keuze van het toe te passen rekenmodel voor duinafslag bij het ontwerp van de Prins Hendrikzanddijk op Texel.