Door ENW uitgebrachte adviezen
Zoeken in de index
Resultaten
Aan Directoraat-Generaal Ruimte en Water.
Het ENW adviseerde positief aan DGRW over het conceptuele model van een nieuwe Rekenregel suppletievolume en het gebruik van de rekenregel als basis voor het onderzoeksprogramma Kustgenese 2.0. Drie aandachtspunten geeft het ENW mee.
Aan Projectoverstijgende Verkenning Piping.
Waterschap Rivierenland heeft in het kader van de PoV Piping het ENW om advies gevraagd over de groene versie van de Ontwerp- en beoordelingsrichtlijn voor Verticaal Zanddicht Geotextiel. Het ENW vindt het een prima handreiking om de maatregel in de praktijk uit te gaan voeren.
Aan Directoraat-Generaal Ruimte en Water.
De afgelopen jaren hebben Rijkswaterstaat, Deltares en andere partijen gewerkt aan het Wettelijk Beoordelingsinstrumentarium (WBI2017) en het Ontwerpinstrumentarium (OI2014). Het ENW heeft de ontwikkeling van beide instrumentaria van nabij gevolgd en het project WBI2017 zelfs van direct advies voorzien via de ENW Voorbereidingsgroep WBI2017. Inmiddels is het WBI beschikbaar en is deze groep ontbonden.
Aan Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier vroeg het ENW te adviseren over de ontwerp- en beoordelingsmethodiek van een getrapte bekleding voor de Havendijk in Den Oever. Het ENW kan zich grotendeels vinden in de ontwerpmethode, maar wijst op een nog ontbrekend mechanisme, namelijk de horizontale verplaatsing van elementen als gevolg van golfklap.
Aan Directoraat-Generaal Ruimte en Water.
Het onderwerp Bewezen Sterkte staat al langer op de agenda van het ENW. Door DGRW en Rijkswaterstaat wordt in nauwe samenwerking met Deltares en enkele beheerders gewerkt aan het ontwikkelen van een praktisch toepasbare methode, in eerste instantie gericht op het meenemen overleefde belastingen bij macrostabiliteitsanalyses.
Aan Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, 10 maart 2017
Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft het ENW om advies gevraagd over het beter benutten van actuele sterkte van de dijken gelegen langs de Hollandse IJssel aan de Krimpenerwaardzijde tussen Gouda en Krimpen aan den IJssel.
Aan Directoraat-generaal Ruimte en Water.
In oktober 2016 heeft DGRW het ENW om advies gevraagd met betrekking tot de bijdrage van rivierverruiming aan de robuustheid van het riviersysteem, dit in het kader van de Lange Termijn Ambitie Rivieren.
Aan Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving.
Aangezien met de komst van de overstromingskans het ‘maatgevend hoogwater’ is komen te vervallen, heeft Rijkswaterstaat een alternatief nodig om haar taken als rivierbeheerder doelmatig te blijven uitvoeren. De nieuwe ‘hoogwaterreferentie’ brengt met een relatief eenvoudige methode de effecten van kleine ingrepen op de waterstanden in de as van de rivier in beeld.
Aan POV-Macrostabiliteit.
De Projectoverstijgende Verkenning (POV) Macrostabiliteit heeft het ENW advies gevraagd over de toepassing van een nieuwe dijkvernagelingsmethode, de JLD-dijkstabilisator. Het ENW vindt het een goede zaak dat nu wordt gewerkt aan de volgende fase van deze innovatie: de stap van de conceptuele fase naar die van geaccepteerde techniek.
Aan directoraat-generaal Ruimte en Water.
Het directoraat-generaal Ruimte en Water (DGRW) heeft het ENW advies gevraagd over de aanpassing van de methodiek en de resultaten voor de berekening van de kostenreductie op dijkversterking door rivierverruiming, zowel voor de korte als de lange termijn. Hoofdvraag is of de methode betrouwbaar genoeg is om kostenreductie voor rivierverruiming mee te bepalen.