Door ENW uitgebrachte adviezen
Zoeken in de index
Resultaten
Aan directoraat-generaal Ruimte en Water.
Begin 2016 heeft DGRW het ENW gevraagd advies uit te brengen over de wijze waarop en de mate waarin ‘slimme combinaties’ toepasbaar zijn in het Nederlandse overstromingsrisicobeheer en –beleid. In 2012 heeft het ENW in dit kader op eigen initiatief het rapport ‘MeerLaagsVeiligheid nuchter bekeken’ gepubliceerd.
Aan Waterschap Noorderzijlvest.
Waterschap Noorderzijlvest heeft het ENW verzocht te adviseren over de resultaten van het onderzoek naar de stabiliteit van met beton ingegoten Noorse steen. Deltares heeft hiervoor proeven in de Deltagoot uitgevoerd.
Aan de Directeur-Generaal van Rijkswaterstaat.
Aan Hoogwaterbeschermingsprogramma-2.
Conform het ENW-advies uit 2014 (ENW-14-12) heeft het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP)-2 een nieuwe methode voor het vaststellen van de corrosietoeslag bij stalen damwanden in gebruik genomen en is in 2015 aanvullend onderzoek uitgevoerd en gerapporteerd.
Aan directoraat-generaal Ruimte en Water.
DGRW heeft het ENW advies gevraagd over de gevolgen van peilverlaging op het Markermeer (door pompen in de Houtribdijk) voor de versterking van de Noord-Hollandse Markermeerdijk. Omdat het Markermeerpeil nauwelijks invloed lijkt te hebben op de macrostabiliteit van de Markermeerdijken, zijn pompen in de Houtribdijk slechts beperkt effectief.
Aan directoraat-generaal Ruimte en Water.
Het directoraat-generaal Ruimte en Water (DGRW) heeft het ENW de methode voor bepaling van de zeespiegelstijging uit de Zeespiegelmonitor 2014 voorgelegd. Het ENW vindt het statistische model voldoende onderbouwd om toe te passen bij het bepalen van suppletievolumes voor de nabije toekomst.
Aan provincie Flevoland.
De provincie Flevoland heeft het ENW advies gevraagd over het instrument ‘risicobeoordeling waterveiligheid buitendijkse gebieden Flevoland’, waarmee initiatiefnemers een risicoschatting kunnen maken voor nieuwe buitendijkse ontwikkelingen.
Aan Rijkswaterstaat Midden-Nederland
Het ENW heeft positief geadviseerd aan RWS Midden Nederland over de toegepaste beoordelingsmethode inzake de vergunbaarheid van een hoogspanningskabel in de lengterichting van de Afsluitdijk.
Aan Rijkswaterstaat Programma's, Projecten en Onderhouden.
Rijkswaterstaat PPO heeft een adviesvraag ingediend over de inhoudelijke kwaliteit van de Handreiking Dijkbekledingen deel 4:Breuksteenbekledingen. In deze handreiking is de kennis over breuksteenbekledingen opgenomen t/m 2013. Het ENW oordeelt positief over de handreiking.
Aan Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.
HHNK heeft het ENW gevraagd te adviseren over de waterkerende werking van een aan te leggen oeverdijk, onderdeel van het project Markermeerdijken. Dit is een door HHNK ontwikkeld concept (grotendeels in zand) waarbij gezocht is naar een versterkingsvorm die minder ingrijpend is voor de omgeving en meerwaarde kan bieden aan andere functies.